Kovács Nikolett bronzérmes, Szira Zsófia döntős a Szilézia Openen!

A gliwicei Szilézia Open szerdai versenynapján két magyar versenyző lépett ringbe a döntőbe jutásért. A 65 kilogrammos Kovács Nikolett vereséget szenvedett a lengyel Kostrzewa ellen, így bronzéremmel zárt, Szira Zsófia viszont a második menetben befejezte a szintén hazai ringben versenyző Van der Sanden elleni meccset, mellyel bejutott a +81 kilósok döntőjébe.

„Niki jól kezdte a mérkőzést, több tiszta találata volt, de a lengyel ellenfelet erősebbnek éreztem és sajnos Niki ott hibázott, hogy belement a dulakodásba. A harmadik menet eleje jól sikerült, de a végére Niki elfáradt és 2-1-es pontozással veszített.

Szia Zsófi ezt a lengyel lányt megverte már az Európa-bajnokság elődöntőjében és érezhető volt, hogy Van der Sanden tart is Zsófitól. Ahogy az EB-n, úgy most is a második menetben befejezte a meccset Zsófi és készülhet a német lány elleni döntőre, ami gyakorlatilag az EB döntő visszavágója lesz.

Holnap Horváth Laura elődöntőt, Nyögéri Sára és Kapcsos Vivien pedig döntőt bokszol. Bizunk a jó szereplésükben.” – mondta Ráth Miklós, utánpótlás válogatott edző

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .