La Liga: a Betis szerződtetné az amerikai válogatott játékost! – sajtóhír

Spanyolországi lapértesülések szerint a Real Betis együttese kiszemelte az amerikai válogatott középpályását, Johnny Cardosot.

A brazil-amerikai kettős állampolgárságú 22 esztendős játékos jelenleg a brazil Internacional futballistája, ahol azok után, hogy végigjárta az utánpótlást, meghatározó játékosa lett az első csapatnak.

Cardoso életútja érdekesnek mondható, hiszen az USA-ban született, ám Brazíliában nőtt fel, válogatott szinten pedig az amerikai U23-as csapatot, valamint a felnőtt válogatottat (eddig hét alkalommal – a szerk.) képviselte.

A spanyol Marca című sportnapilap beszámolója szerint az Internacionallal 2026 nyaráig szerződésben álló játékos karrierjében eljöhet az igazán nagy áttörés azzal, hogy a hírek szerint a spanyol első osztályban élcsapatnak számító Real Betis szerződtetné.
A Marca szerint sevillaiak akár már a télen megkísérelhetik ‘áthozni Európába’ a Transfermarkt által jelenleg 5 millió euróra taksált Cardosot, akiért általános vélekedés, hogy legalább egy, a becsült értéknek megfelelő összeget kellene fizetnie a spanyoloknak.

Johnny Cardoso profi pályafutása alatt eddig 138 alkalommal játszott az Internacional színeiben, 7 gólt és 4 gólpasszt szerzett, a pálya közepén számos szerepkörben jó teljesítményre képes futballistaként jellemzik.

fociclub