Labdarúgó NB I – A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

MH/MTI
2023. december 3. vasárnap. 21:59

A Konferencia-ligában csütörtökön a Cukarickit legyőző FTC ezzel sorozatban negyedik meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban és már a vesztett pontok tekintetében is az éllovas Paks mögött van.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 0–0
Groupama Aréna, v.: Káprály, 6127 néző
sárga lap: Pesic (32.), illetve Kojnok (43.), Cseke (60.), Vajda (70.), Molnár (77.)

Ferencváros:
Dibusz – Botka (Katona, a szünetben), Abena (Wingo, 45+2.), Cissé, Civic – Makreckis, Zachariassen, Abu Fani (Besic, 76.) – Marquinhos (Tokmac, 61.), Pesic, Lisztes

Mezőkövesd:
Piscitelli – Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G., Cseri (Nagy G., 87.), Da. Babunski (Szalai, 92.) – Drazic

A Ferencváros játszott fölényben az első félidőben, de labdabirtoklását kevés helyzetre tudta csak váltani, gólig pedig nem jutott. A mezőkövesdiek bátran játszottak és nem elégedtek meg csupán a védekezéssel, szórványos támadásikat viszont nem koronázta siker.

A félidő végén ijesztő jelent zajlott a mezőkövesdi 16-oson belül, egy beívelést követően a vendégek kapusa felugrott a labdáért és a ferencvárosi Abena elől megszerezte a játékszert, de estében tarkón rúgta ellenfelét, aki elterült a földön. Abenát hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról.

A második játékrészt óriási lendülettel kezdte a címvédő, az első 10-15 percben több nagy helyzetet is kidolgozott, de képtelen volt a kapuba találni, ahogy a folytatásban is minden lehetőségét kihagyta, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Írta a Magyar Hírlap