Lemondott az olimpiai részvételt elbukó női kosárlabda-válogatott kapitánya

Az elnökség elfogadta a szakvezető döntését, aki egyébként is csak az olimpiai ciklus végéig maradt volna.

Lemondott Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi ülésén.

Ez volt az az esemény, amelyen a szervezet vezetése megvitatta a csapat olimpiai selejtezős szerepéléséről született kapitányi beszámolót. A február 9-11. között zajló tornán a válogatott előbb kikapott Kanadától 55-67-re, aztán legyőzte Japánt 81-75-re, a harmadik, a kvótáról döntő mérkőzésen pedig 22 pontos előnyről veszített Spanyolország ellen 72-73-ra.

Oda az olimpia, zsebben lévő meccset vesztett el a magyar női kosárlabda-válogatott

A magyar válogatott a harmadik negyedben 22 ponttal is vezetett. Egy ponttal kapott ki a spanyoloktól.

Az elnökség elfogadta Székely Norbert lemondását, és megköszönte neki „a 2017 óta elvégzett kiváló építő munkát, amelynek csúcsaként a női csapat a tavalyi Eb-n negyedik lett” – olvasható a szövetség közleményében. A kontinenstornán elért eredménnyel Székely az elmúlt 25 év legsikeresebb válogatott edzőjévé vált, a csapat pedig a 16. helyre kapaszkodott fel a ranglistán.

„Ugyanakkor az elnökség megértette a távozó kapitány érveit, aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől” – tette hozzá a szövetség.

Amikor az ellenfél állva hagy – a magyar sporttörténet érthetetlen leolvadásai

Az elnökség döntött Székely utódáról is: Völgyi Pétert nevezte ki a válogatott élére. Mint írták, a korábban a férfi szakágban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó szakember a DVTK női csapatával idén az Euroliga Final Four küszöbéig jutott. Tavaly az év edzője lett, miközben 2017-től tavaly nyárig az U18-as női válogatottat vezette, amellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet nyert.

Írta a HVG

A Lemondott az olimpiai részvételt elbukó női kosárlabda-válogatott kapitánya bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.