Man. City: veszélyben Guardioláék Bajnokok Ligája szereplése? – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálódni készül a City Football Group társuláson belül a Manchester City, valamint a Girona tulajdonjogi helyzetét illetően.

Mint ismert, a Girona története legnagyobb sikereként a Bajnokok Ligájában indulhat a következő szezonban, ahol a Manchester City is érdekelt lesz. A két klubban közös, hogy az Egyesült Arab Emírségekből, Abu Dhabiból támogatott City Football Group család tagjai, különböző részesedésben, de ugyan az a társaság a tulajdonosuk.

Éppen ezt keltette fel az UEFA figyelmét, amelynek szabályai tiltják az ún. ‘több klubot magába foglaló tulajdonjog’ (multi-club ownership – a szerk.), esetében azt, hogy a klubok ugyan abba a sorozatban induljanak.

A hírek szerint az UEFA kész körüljárni a Man. City és a Girona kapcsán a helyzetet, amelyet már jelzett is az európai szövetség az érintettek felé.

Az angol lapok szerint amennyiben Abu Dhabiban nem találnak megoldást, mondjuk csökkentve a részesedést akár egyik, akár másik klub esetében (nagyobb eséllyel a Gironánál tehetik ezt meg – a szerk.), az egyik félnek megoldás hiányában távol kellene maradnia a Bajnokok Ligájától, mivel az Európa-ligában indulhatna…

fociclub

A Man. City: veszélyben Guardioláék Bajnokok Ligája szereplése? – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.