Manchester United: Mason Greenwood a következő szezont is a Getafében töltheti – sajtóhír

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Getafe csapata angol sajtóhírek szerint a következő szezonban is kölcsön venné a Manchester United támadóját, Mason Greenwoodot.

 (Photo by Diego Souto/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Manchester United és a Getafe tárgyalásokat kezdett Mason Greenwood új kölcsönszerződésének lehetőségéről.

Greenwood a tavaly nyári átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Getaféhoz egy szezonra szóló kölcsönbe, és a La Liga-klub szeretné, ha a 22 éves játékos maradna a csapatnál. A csatár az idei szezonban eddig 32 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, amelyeken 10 gólt szerzett és 6 asszisztot osztott ki.

A Getafe elégedett Greenwood teljesíményével, de a klub vezetősége szerint nem valószínű, hogy fontolóra vennék a csatár végleges szerződtetését. A spanyolok arra is számítanak, hogy Greenwood a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szeretne játszani.

A United legszívesebben véglegesen lezárná az akadémiáján végzett játékosa ügyét, de egy újabb kölcsönt is megfontolnának, ha nem kapnának elfogadható átigazolási díjat a támadóért. Jelenlegi United-szerződése 2025 júniusában jár le, és egyéves hosszabbítási opciót tartalmaz, amelyet aktiválhatnak, amennyiben a klub így dönt. Az sem kizárt, hogy Greenwood a nyáron visszakerül a United első csapatába. A Manchester United nem kívánt nyilatkozni, amikor a The Athletic megkereste.

A United eredetileg azt tervezte, hogy megpróbálja visszaintegrálni a csatárt, miután a nemi erőszak kísérletével, testi sértéssel, valamint kényszerítő magatartással kapcsolatos vádakat visszavonták, de az ügy visszhangját követően megváltoztatták álláspontjukat. A kritikákkal és a belső ellenállással szembesülve megváltoztatták a döntésüket, és ezt követően bejelentették a távozását. Greenwood 2022 januárja óta nem lépett pályára az angol csapatban, és nem is akarták, hogy újra magára öltse a klub mezét. Ezt Richard Arnold akkori vezérigazgató szeptemberben egy megbeszélésen ismét megerősítette.  A Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége azonban az elmúlt hónapokban átalakult, az új társtulajdonos, Sir Jim Ratcliffe érkezésével. Ő elmondta, hogy Greenwood továbbra is a Manchester United labdarúgója, akinek a jövőjéről egyértelmű és objektív döntést fognak hozni.

fociclub

A Manchester United: Mason Greenwood a következő szezont is a Getafében töltheti – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.