Marozsán kezd Koepfer ellen Tatabányán

MH/MTI
2024. február 1. csütörtök. 16:47

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a nap másik egyes meccsén Fucsovics Márton és Jan-Lennard Struff lép majd pályára a Multifunkcionális Sportcsarnokban. Szombaton a páros találkozóval kezdődik a program, majd két egyes összecsapásra kerül sor a péntekihez képest fordított felállásban. Párosban az ATP vonatkozó rangsorában 15. Kevin Krawietz és 16. Tim Pütz csap majd össze várhatóan Marozsánnal és Valkusz Mátéval.

Az ellenfélnél az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok Alexander Zverev betegség miatt ezúttal nem vállalta a Davis Kupát, a helyére Michael Kohlmann kapitány a világranglistán 92. Maximilian Marterert hívta be. Ő a montpellier-i tornáról érkezik, ám mivel a járatát törölték, valószínűleg csak este fut be Tatabányára.

Fucsovics Márton úgy vélekedett, hogy Zverev távollétében sem a magyarok számítanak esélyesnek.

„Így sem mi leszünk a favoritok, de legalább nyomás nélkül, felszabadultan játszhatunk. Persze a közönség sokat segíthet” – utalt arra, hogy a csarnokban már mindkét napra elfogytak a jegyek.

Martereren kívül Jan-Lennard Struff (24.), Dominik Koepfer (60.), továbbá Krawietz és Pütz alkotja a német csapatot, míg Nagy Zoltán kapitány Marozsán (57.) és Fucsovics (82.) mellett Piros Zsombort (129.), Valkusz Mátét (213.) és Füle Mátyást (549.) nevezte az összecsapásra.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis Kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3–2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. Öt éve Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4–2-re vezetnek.

A tatabányai párharc – melyet az M4 Sport élőben közvetít – győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.

A program:
péntek 15.00:
————–
Marozsán Fábián–Dominik Koepfer
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff

szombat 13.00:
—————-
Marozsán, Valkusz Máté–Kevin Krawietz, Tim Pütz
Fucsovics–Koepfer
Marozsán–Struff

Írta a Magyar Hírlap