Még mindig bizonytalan a bolgár–magyar meccs helyszíne

SM/MTI
2023. november 13. hétfő. 18:03
Frissítve: 2023. november 13. 18:06

A legfrissebb hírek szerint Kardzsali városa lenne a házigazda. A város polgármestere, Erol Mjumjun a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést.
„A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja” – mondta Mjumjun. Hozzátette: kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést.
Arról sincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség – a szurkolók tiltakozásoktól tartva – engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai úgy készülnek, hogy csütörtökön megtartják a bulgáriai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést, amelyen győzelemmel szeretnék bebiztosítani az Eb-részvételüket és csoportelsőségüket egyaránt.

„Amennyire lehet ebben a helyzetben, tájékozottak vagyunk. Alapvetően úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, és szeretnénk a pályán bebiztosítani kijutásunkat az Eb-re” – mondta az MTI érdeklődésére a hétfői sajtótájékoztatón Dibusz Dénes.
A ferencvárosi kapus kifejtette, amióta lefújták a litvániai összecsapást, mindenki arra gondol a válogatott keretben, hogy Bulgáriában pontot, sőt pontokat kell szerezni, hogy pontot tegyünk az ügy végére. Az Eb-kvalifikáció mellett a csoportelsőség is tét a nemzeti együttes számára. Hozzátette, ugyanúgy maximálisan felkészülnek az ellenfélre, mint az előző mérkőzések esetében, ezen nem változtat a kialakult helyzet. Szerinte komolyan kell venni a bolgárokat már csak a kapitányváltás miatt is, mert ilyenkor kicsit mindig „zsákbamacska”, mire számíthatnak a riválistól, az új szakember ugyanis új szerkezetet és taktikát hozhat egy csapathoz.
„Két meccset kellett kihagynom. Most már abban az időszakban vagyunk, amikor kicsit itt is, ott is fáj, de készen állok a következő két összecsapásra – mondta saját állapotáról a 32-szeres válogatott Dibusz, aki saját bevallása szerint megnyugodott, hogy Gulácsi Péter sérülése sem súlyos, így lipcsei kapus is csatlakozhatott a kerethez.

Írta a Magyar Hírlap