Megtalálta új csapatát a magyar válogatott középpályása – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a görög csapatánál mellőzött magyar légiós visszatért Horvátországba…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A horvát bajnokságot (1. HNL) vezető Hajduk Split hivatalos oldalán erősítette meg, hogy az idény hátralévő részére kölcsönvette a Panathinaikosznál mellőzött magyar középpályást, Kleinheisler Lászlót.

A 29 éves középpályás sorozatos sérülései miatt 2023-ban mindössze három mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban. Kleinheisler tavaly januárban igazolt az Eszéktől a patinás görög csapathoz, amely színeiben az előző szezon második felében fontos szereplőnek bizonyult, tavasszal 16 találkozón két gólt is szerzett. Az új idényben azonban – részben a sérülése miatt – parkolópályára került, három BL-selejtezőn összesen csupán 58 percet töltött a pályán, többször volt sérült, de amikor egészséges volt, akkor sem minden alkalommal nevezték be.

“Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy végre itt lehetek, alig várom hogy holnap már együtt edzhessek a csapattársaimmal. Ez egy nagy klub, a legjobbamat fogom nyújtani, hogy bajnokok lehessünk. Eszéken sokat játszottam, ismerem a bajnokságot, a Hajduk Splitet és a játékosokat is” – mondta új csapatánál a válogatott játékos.

Klenheisler 2019 és 2023 között 111 mérkőzésen lépett pályára a horvát élvonalbeli Eszék színeiben. Ezen kívül hazánkban a Videoton, a Puskás Akadémia és a Ferencváros csapataiban szerepelt, de megfordult német Werder Bremen és a kazah Asztana soraiban.

A rutinos középpályás 2015 óta 47 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, eddig három gólt szerzett a címeres mezben.

fociclub

A Megtalálta új csapatát a magyar válogatott középpályása – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.