Megtörve bár, de pozitívan

Vecsernyés Dávid nagy célokkal utazott a torna világbajnokságra. Azonban a stuttgarti eseményről csalódottan tért haza az európa bajnoki bronzérmes tornász.

A pódium edzésen jelen lévő bírók magas pontszámot jósoltak a Budapest Honvéd tornászának. A selejtező napján azonban semmi sem a tervek alapján történt.

“A kezdeti nehézségek ellenére gyorsan belerázódtunk az ottani edzésekbe, felvettük a ritmust és alkalmazkodtunk az ottani körülményekhez. Szuper versenyt rendeztek a németek. A verseny előtt két nappal volt a pódium edzésünk. Akkor mutathattuk be először a verseny teremben a gyakorlatot. Úgy láttam mindenkinek jól sikerült, úgyhogy mindenki várta már a versenyt. Én korláton kezdtem a versenyt, ami kicsit döcögősen indult, de nem kaptam rá rossz pontot. Aztán nyújtón volt egy nagy hiba, ami eddig soha nem fordult elő, pedig voltam már pár világversenyen. Az történt, hogy a szólítás előtti 3 perces melegítésnél nem maradt időm melegíteni és ez eléggé megzavart. Nem tudom a mai napig hol csúsztunk el időben, de a legfontosabb versenyen nem véthetünk ilyen amatőr hibát. Azt azért hozzá kell tennem hogy nincs a felnőtt válogatottnál egy olyan vezető szakember, aki ezekre figyelt volna, lemérte volna a melegítéseknél az időt és így elég nehéz összetartani egy válogatottat. Úgy érzem, hogy elég nagy káosz van a teremben. Sajnos aztán voltak hibák a gyakorlatomban, nem tudtam 100%-ban odafigyelni, így a döntő esélyek is elszálltak. Csalódott voltam, hiszen nagyon jól sikerült a felkészülés.”

Azonban sokáig nem szomorkodott. A hazaérkezés napján már edzésbe is állt.

“Ahogy hazaértünk a vb-ről elkezdtem készülni az év utolsó két versenyére, a mesterfokú bajnokságra, illetve lesz még egy kvalifikációs világkupa Cottbusban. Hétvégén lovon, korláton és nyújtón indulok. Mivel a pénteki nap az csapatverseny is lesz, így a csapatot fogom segíteni 3 szerrel és onnan lehet bekerülni majd a hétvégi szerenkénti döntőkbe. Mind a három szert szeretném megnyerni. Cottbusban viszont csak nyújtón indulok. Ott ismét majd a nehezebb gyakorlattal indulok. Mint mindig, erős mezőny lesz, de boldog lennék, ha az év utolsó versenyén ismét fel tudnék állni a dobogóra.”

Vecsernyés Dávidnak minden oka meglenne a keserűségre. Azonban az európa bajnoki bronzérmes tornász nem búslakodik és újra felveszi a kesztyűt. És a következő versenyig nem is kell sokat várni. Már csak pár óra és következik a 2019-es Mesterfokú bajnokság Győrben.

The post Megtörve bár, de pozitívan appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .