Menesztették a katari válogatott portugál szövetségi kapitányát – hivatalos

A Katari Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy már nem Carlos Queiroz a válogatott szövetségi kapitánya.

 (Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images)

Carlos Queiroz mindössze 10 hónap után távozoik a katari labdarúgó-válogatott éléről.  A Real Madrid és portugál válogatott egykori edzője, aki korábban a Manchester United menedzserasszisztense is volt, februárban vette át Felix Sanchez helyét, miután a katariak rendezték a tavalyi világbajnokságot. A portugál szakember a 2026-os torna végéig szóló szerződést írt alá, de mindössze két mérkőzéssel a selejtezők után és néhány héttel azelőtt távozik, hogy Katar megrendezné az Ázsia-kupát.

A Katari Labdarúgó-szövetség közleménye szerint Queiroz megbízatása “közös megegyezéssel, barátságos módon” ért véget, és megköszönték “rendíthetetlen elkötelezettségét”.

Queiroz novemberben az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban megrendezett 2026-os világbajnokság ázsiai előselejtezőin Afganisztán és India ellen aratott győzelmeken irányította a válogatottat, Katar pedig a kontinens csapatai számára elérhető nyolc hely egyikére pályázik a kibővített, 48 csapatos vb-n.

fociclub

A Menesztették a katari válogatott portugál szövetségi kapitányát – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.