MLS: újabb mexikói kiválóság lehet az LA Galaxy franchise-arca! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy Javier Hernández után egy újabb mexikói sztárjátékos szerződtetését tervezgeti.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a már 35 esztendős Chicharito szerződése a 2023-as év utolsó napjáig érvényes Los Angelesben, és könnyen lehet, hogy három év után távozik a mexikói csatár.

Fabrizio Romano is beszámolt már arról hogy az LA Galaxy bizony már tervezgeti a Hernández nélküli, új korszakot, a terv részeként például azt, hogy a korábbi 109-szeres mexikói válogatott kiválóság honfitársát, Hirving Lozanot szerződtetnék.

Romano szerint a Galaxy az MLS új, 2024-es idényére mindképpen egy új sztárral erősítené meg a keretét – főleg ha Chicharito valóban távozik -, Hirving Lozano pedig már az elmúlt nyáron is szerepelt a Galaxy listáján, ám akkor a 28 esztendős támadó korábbi csapatához, a PSV Eindhovenhez való visszatérést választotta.

A 66-szoros mexikói válogatott játékos MLS-be történő szerződtetése – ha csak nem egy kölcsönszerződésben gondolkoznak LA-ban – kimondottan drága mulatság lenne, hiszen Lozano piaci értékét 22 millió euróra taksálják, szerződése pedig 2028 nyaráig szól a PSV-nél… Arról már nem is beszélve, hogy a játékos fizetését is be kell majd illeszteni az amerikai szabályoknak megfelelően.

fociclub

A MLS: újabb mexikói kiválóság lehet az LA Galaxy franchise-arca! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.