Neymar teljesen kikerülhet az Al-Hilal keretéből, hogy új játékost hozzanak a helyére – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a szaúdi profi ligában (SPL) szereplő Al-Hilal csapata eldöntötte, hogy a szezon hátralévő részére kiregisztrálja Neymart a keretből.

 (Photo by MB Media/Getty Images)

A goal.com értesülései szerint az Al-Hilal azt tervezi, hogy térdsérülését követően kiveszi regisztrált játékosai közül Neymart a szezonra, mivel a szaúdi profi ligában szereplő csapat januárban szeretne leigazolni egy újabb európai sztárfocistát.

A csatár Brazília Uruguay elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésén szedett össze súlyos térdsérülést, és múlt csütörtökön meg is műtötték, hogy kezeljék az elülső keresztszalag- és meniszkuszszakadását. Neymar várhatóan legalább a szezon végéig nem léphet pályára, így az Al-Hilal szerint azt fontolgatják, hogy a jelenlegi szezonra lejelentik őt az SPL-ből, hogy helyet csináljanak egy külföldi játékosnak.

A döntés összhangban van az SPL szabályaival, amelyek a nem szaúdi játékosok számát csapatonként nyolcra korlátozzák. A hét külföldi játékos – Neymar kivételével – a marokkói kapus Yassine Bounou, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic, a brazil Malcolm és Michael.

Az Al-Hilal menedzsere, Jorge Jesus ráadásul egy külföldi balhátvéddel szeretné megerősíteni a keretét, ezért született meg a döntés. Azonban a 2024/25-ös szezon előtt szívesen látják majd újra a csapatban, ha felépül.

fociclub