NFL: Ravens-Chiefs és 49ers-Lions meccs a főcsoportdöntőkben

MH/MTI
2024. január 22. hétfő. 18:40

A szombaton és vasárnap rendezett főcsoport-elődöntőkben a legsimább sikert a baltimore-i együttes aratta, mely a Houston Texanst fogadta. A vendégek a félidőig tudták tartani a lépést a Ravensszel, mely a nagyszünet után már nem engedett pontot riválisának. A hazaiak irányítója, Lamar Jackson két passzolt és két futott touchdownnal zárta az összecsapást.

A konferencia másik elődöntője sokkal kiélezettebb küzdelmet tartogatott. A Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs csatája a meccs végig fordulatos és izgalmas volt. A félidőben a Bills 17–13-ra vezetett, majd a fordulás után egymást követték a pályán a td-vel zárult támadások, előbb a Chiefs, majd a Bills és ismét a Chiefs ment végig a pályán. Így a negyedik szakasz legelejétől 27–24-re a Kansas City vezetett. Az utolsó negyedben aztán remeklő támadósorok hibát hibára halmoztak, aztán a Josh Allen irányító vezette hazaiak összeszedték magukat és egy hosszú sorozattal, bő másfél perccel a vége előtt mezőnygól távolságra értek. Ekkor jött azonban a dráma, a rúgó Tyler Bass ugyanis 44 yardról mellé rúgta a labdát, így a Chiefs ünnepelhetett továbbjutást. A karrierje során első idegenbeli rájátszásmeccsén Patrick Mahomes, a kansasiek irányítója 215 yardot és két touchdownt passzolt.

A Nemzeti-főcsoportban az első kiemelt San Francisco 49ers alaposan megszenvedett a Green Bay Packersszel, mely az utolsó negyedet 21–14-es előnnyel kezdte, a záró szakaszban azonban nem tudott több pontot szerezni, míg a 49ers egy-egy touchdownt és mezőnygólt is szerzett.

A másik ágon a Tampa Bay Buccenneers három negyeden át tartotta a lépést a házigazda Detroit Lionsszel, mely a negyedik periódusban 17–17 után két touchdownt szerzett, és előnyével a végéig jól gazdálkodott.

A főcsoport-döntőket vasárnap rendezik Baltimore-ban és San Franciscóban, azok két győztese pedig február 11-én az 58. Super Bowlon Las Vegasban csap össze egymással a Vince Lombardi trófeáért.

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Amerikai-főcsoport:
Baltimore Ravens–Houston Texans 34–10
Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 24–27

Nemzeti-főcsoport:
San Francisco 49ers–Green Bay Packers 24–21
Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers 31–23

Írta a Magyar Hírlap