Női kézilabda BL – Döntetlennel búcsúzott a DVSC a címvédő vendégeként

MH/ MTI
2024. március 23. szombat. 22:53
Frissítve: 2024. március 24. 0:12

A továbbjutó norvég együttesre a negyeddöntőben a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár.

A harmadik magyar csapat, az elmúlt kiírásban döntős FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap lép pályára azok után, hogy egy hete saját közönsége előtt 30-28-ra kikapott a Brest Bretagne együttesétől párharca első mérkőzésén.

Múlt vasárnap a hajdúsági együttes nagy csatára késztette az elmúlt három esztendő győztesét, amely csupán 29–28-ra diadalmaskodott a Hódos Imre Sportcsarnokban a Vámos Petra nélkül felálló házigazdákkal szemben. A magyar válogatott irányító a norvégiai visszavágón már bevethető volt.

A Debrecenben remeklő Szabó Nina két találatával indult a mérkőzés, a visszatérő Vámos is eredményes tudott lenni, így 5–2-re vezetett Szilágyi Zoltán együttese tíz perc elteltével. A remeklő Szabó első hat lövését gólra váltotta, a 21. percben már 11–7 volt a DVSC előnye, szünetre pedig ötgólos különbséggel vonulhattak a felek.

A második félidőben korán kettős emberhátrányba került a magyar együttes, ám nem tudott közelebb zárkózni a házigazda, a játékrész derekához közelítve viszont egy hatperces debreceni gólcsendet kihasználva egy találatra feljött (20–21) a védekezést váltó Vipers. Összesítésben egyenlő állásról kezdték a felek a záró 13 percet, az utolsó tíz percre fordulva pedig először szerzett vezetést a Vipers (23–22). A záró öt perc 25–25-ről kezdődött, és az utolsó két percre fordulva is döntetlen volt az állás (26–26), Füzi-Tóvizi Petra gólja után a norvégok nem tudtak eredményesen támadni, a Debrecen pedig elhibázta helyzetét, így tíz másodperce maradt a címvédőnek, hogy elkerülje a hétmétereseket. Az első meccs legeredményesebbje, Lois Abbingh pedig egyenlített, ezzel összesítésben egy góllal kerekedett felül a Vipers.

A mérkőzés legeredményesebbjeként Anna Vjahirjeva tíz találatot vállalt, míg csapattársa, a párharcot eldöntő Abbingh nyolcszor volt eredményes, akárcsak debreceni részről Szabó. Töpfner Alexandra ötször, Vámos négyszer talált be. A kapusok közül a sportág legendás alakja, Katrine Lunde tíz kísérletet hatástalanított, a debreceni hálóőrök közül Gabrijela Bartulovic 12 lövést védett, a hajrára beállt Catherine Gabriel két bravúrt mutatott be.

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Vipers Kristiansand (norvég)–DVSC Schaeffler 27–27 (10–15)

Továbbjutott: a Vipers Kristiansand 56-55-ös összesítéssel.
lövések/gólok: 44/27, illetve 45/27
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Írta a Magyar Hírlap