Női vízilabda Eb – Ötödikként zárt a magyar válogatott

MH/MTI
2024. január 13. szombat. 22:11

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita volt hat góllal.

Az már az olaszokkal szembeni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat az Eb-n nem szerez olimpiai kvótát, erre az utolsó lehetősége a februári dohai világbajnokságon lesz.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven):
az 5. helyért:
Magyarország–Franciaország 14–3 (5-1, 4-0, 2-0, 3-2)
gólszerzők: Keszthelyi 6, Vályi, Mahieu 2-2, Parkes, Rybanska, Garda, Leimeter 1-1, illetve Vernoux, Dhalluin, Daule 1-1

Az Európa-bajnokság magyar szempontból utolsó mérkőzésén a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta mellett Szabó Nikolett maradt ki a 15 fős keretből.

A hollandiai kontinensviadalon az első negyed volt a magyarok legösszeszedettebb nyolc perce, ugyanis azon kívül, hogy többször sikerült lefordulniuk az ellenfélről, és könnyű gólokat szerezniük, hátul kiváló blokkok segítették a kapu előtt tempózó Neszmélyt, aki hatból öt lövést hárított (5–1).

A második negyedben a franciák több fórt is kaptak, de az ekkor már négygólos Keszthelyi vezérletével parádésan védekezett a magyar csapat, elől pedig a francia Mahieu Geraldine szülőhazája ellen szerzett két gyönyörű centergólt (9–1).

A fordulást követően a kényelmes előnyben lévő magyarok főként védekezésben tették oda magukat, továbbra sem engedték, hogy betaláljon az ellenfél, helyenként hangosan biztatták egymást egy-egy blokkra, vagy éppen a rivális magyar játékosának, Hertzka Orsolyának a szoros őrzésére (11–1).

Az Eb utolsó negyedét Keszthelyi hatodik találata vezette fel – Vályi gyönyörű passzát húzta a hálóba –, a franciák a játékrész felénél fórból törték meg több mint húszperces gólcsendjüket, előtte időkérés előzte meg a figurát. A riválisnak így sem volt esélye a részsikerre, a vége 14–3 lett.

Írta a Magyar Hírlap