Női vízilabda Eb: sima győzelemmel negyeddöntős a magyar csapat

MH/MTI
2024. január 8. hétfő. 21:51
Frissítve: 2024. január 8. 21:59

Hasonló mérkőzésre számíthattak a magyarok, mint vasárnap a horvátok ellen, akiket 17-2-re győztek le, a csehek papíron még gyengébb játékerőt képviselnek, 27 éve nem jártak Eb-n, de Hollandiában már két csoportmeccsüket is megnyerték a második divízióban.

A 15 fős magyar keretből ezúttal a csapatkapitány Keszthelyi Rita, illetve a horvátok ellen előző nap szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta maradt ki. Utóbbival kapcsolatban Mihók Attila a találkozó előtt elmondta, várhatóan a negyeddöntőben sem számíthat majd a játékára.

A magyarok első négy támadásukból könnyű gólokat szereztek, a cseheknek szinte esélyük sem volt Magyari kapujáig eljuttatni a labdát, végül Tiba segítségével szépítettek, a magyar bekk blokkolásával a hálóba továbbított. Az első negyedet végül 7-2-re nyerték a fehér sapkában játszó magyarok, akik a nagyszünetre kilenc góllal elléptek (13-4).

A magyar csapat már a harmadik negyed elején elérte a horvátok ellen szerzett 17 gólt – a centerek, Parkes és Mahieu voltak ebben a periódusban a főszereplők -, végül ez volt a legjobb játékrésze, hiszen nyolc gólt lőtt és – ekkor már Neszmély Boglárkával a kapu előtt – egyet sem kapott.
A záró nyolc perc közepére minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé, Tiba volt az utolsó. A magyarok ezt a negyedet is kapott gól nélkül hozták le és végül 27-4-re diadalmaskodtak.

A keddi program:
a 15. helyért:
Szlovákia-Bulgária 9.00
a 13. helyért:
Törökország-Románia 10.30
a 9-12. helyért:
Izrael-Csehország 12.00
Szerbia-Németország 13.30
negyeddöntő:
Spanyolország-Horvátország 16.00
Hollandia – Nagy-Britannia 17.30
Görögország-Franciaország 19.00
MAGYARORSZÁG-Olaszország 20.30

Írta a Magyar Hírlap