OTP Bank Liga: folytatódott a kisvárdai rossz sorozat

MH/MTI
2024. február 10. szombat. 14:56

Hatékonyabban és összességében jobban is futballozott az első félidőben a vendégcsapat, mint a hazaiak, akik ennek megfelelően kétgólos hátránnyal vonultak el a szünetre. A Puskás Akadémia kicsivel több mint negyedóra után egy szép támadás végén a válogatott Nagy Zsolt fejesével szerezte meg a vezetést, aztán újabb 17 perc elteltével Komáromi György szépen kivitelezett, és a kapufáról bepattanó lövéssel növelte a vendégek előnyét. Az előző körhöz képest jelentősen megváltoztatott kezdőcsapattal felálló Kisvárda nem tudott mit kezdeni a riválissal, amely 45 perc alatt kétszer találta el a kaput, a két gólnál.

A fordulás után a kettős cserével felfrissített hazaiak játéka valamelyest javulni látszott, bár a hivatalos statisztika szerint a labdabirtoklás pontosan 50–50 százalék volt. Hamarosan ismét kettős cserét hajtott végre a Kisvárda, amely egyre veszélyesebbé vált, de a Puskás Akadémia védelme megfelelően tette a dolgát. A folytatásban a felcsútiak az eredmény megőrzésére törekedtek, ennek megfelelően területet adtak át a hazaiaknak, akik ennek ellenére a szépítésig sem tudtak eljutni.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia 0–2 (0–2)
Kisvárda, 1725 néző, v: Vad II
gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
sárga lap: Jovicic (40.), Lippai (54.), Filipovic (74.), illetve Soisalo (51.)

Kisvárda: Kovács M. – Stefan (Cipetic, 54.), Matic, Jovicic, Alic – Lucas (Wellington, 54.), Lippai – Filipovic (Ötvös, 82.), Mesanovic, Spasic (Camaj, a szünetben) – Ilievski (Nikolov, a szünetben)

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Mondovics, 91.) – Batik (Szolnoki, 91.), Favorov – Komáromi, Plsek (Slagveer, 81.), Corbu (Nissia, 82.) – Soisalo (Brandon, 65.)

Írta a Magyar Hírlap