Pekler Zalán harmadik lett az év sportolója választáson

MH/MTI
2024. január 8. hétfő. 12:11

Az ISSF honlapja szerint az öt év szünet után újra kiírt voksoláson a férfiaknál a franciák klasszis gyorstüzelő pisztolyosa, Clement Bessaguet nyert, aki tavaly a bakui világbajnokságon ezüst-, a lengyelországi EJ-n pedig aranyérmet szerzett.

A második helyen a légpuskában vb-harmadik, összetett puskában pedig EJ-második cseh Jiri Privratsky végzett.

Pekler Zalánnak kiemelkedően sikerült a tavalyi éve, az Európa Játékokon légpuskával vegyescsapatban és férfi csapatban, valamint a kisöbű szabadpuska összetett számban egyéniben – éppen Privratsky előtt – és a férfi csapatban is diadalmaskodott. Légpuskával két világkupaversenyt és vk-döntőt is nyert. Lengyelországban az egyéni összetett elsőségével ráadásul az olimpiai kvótát is megszerezte.

A nőknél a német pisztolyos, Doreen Vennekamp lett az év sportolója, aki döntős világcsúcsbeállítással diadalmaskodott sportpisztolyban a bakui vb-n. A voksolás tizedik helyén végzett Major Veronika elsősorban világkupa-viadalokon remekelt az előző évben: Kairóban mindkét egyéni számot, Rióban pedig a sportpisztolyt nyerte meg. A légfegyveres Eb-n hatodik, az Európa Játékokon 25 méteren ötödik lett egyéniben. Az előbbi viadalon a női csapattal bronzérmet szerzett, míg a világbajnokságon szintén tíz méteren lett ezüstérmes a csapattal.

A választáson a sportolói bizottság, valamint az edzőbizottság, illetve az ISSF-média tagjai voksoltak.

Írta a Magyar Hírlap