PL: a Lille fiatal tehetségét szemelte ki a Chelsea! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné megszerezni a Lille védőjét, Leny Yorót.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Az angol sajtó értesülései szerint a Chelsea együttesének egyik legfőbb célja a nyári átigazolási időszakban, hogy a klubhoz csábítsanak egy középhátvédet, aki hosszabb távon pótolni tudja Thiago Silvát. A brazil védő ugyan, amikor egészséges még mindig a csapat egyik legjobbja, de már 39 éves, és a jelenlegi szerződése az idény végén le fog járni. A beszámolók alapján a londoni gárda legfőbb kiszemeltje erre a célra nem más, mint a Lilleben futballozó Leny Yoro. A 18 éves futballista 2022 nyarán került fel a francia csapat felnőttei közé, ahol a most futó szezonban vált kulcsemberré, amit jól mutat, hogy 34 meccsen már majdnem 3000 játékpercet tölthetett a pályán. A hírek szerint a Lille hajlandó lenne a nyár folyamán megválni egyik legnagyobb tehetségétől, de nyilván csak abban az esetben, ha a Chelsea vezetősége jó mélyen a zsebébe nyúl.

Leny Yoro a Lille színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 50 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólig és 1 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 25 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A PL: a Lille fiatal tehetségét szemelte ki a Chelsea! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.