PL: a szezon második felére is kölcsönadta támadóját a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a szezon második felére kölcsönadta támadóját, David Datro Fofanát a Burnley csapatának.

(Photo by MB Media/Getty Images)

A Chelsea együttese a mai nap folyamán hivatalos oldalán tudatta, hogy a szezon második felére is kölcsönadja támadóját, David Datro Fofanát. A 21 éves futballista egy évvel ezelőtt került a londoni csapathoz, akik 12 millió eurót fizettek érte a Molde együttesének. Az előző idény második felét még a Chelsea keretében töltötte az elefántcsontparti játékos, a most futó szezon első felében viszont az Union Berlinhez került kölcsönbe, ahol bőven kapott lehetőséget a bizonyításra. Fofana ugyanis 17 meccsen mintegy 1000 percet tölthetett a pályán, a bajnokság mellett pedig a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett, ez idő alatt pedig 2 gólig és 1 gólpasszig jutott a gyengélkedő berlini csapatban.

A fiatal tehetség a kölcsön lejárta után visszatért a Chelsea keretéhez, ám a londoni gárda nagyon gyorsan neki új állomáshelyet a szezon második felére. Fofana iránt két fő érdeklődő volt a Sevilla és a Burnley csapatának személyében, de a Chelsea vezetősége úgy gondolta, hogy a támadó fejlődése szempontjából jobb, ha az angol élvonalban gyűjt tapasztalatot. Fofana így a kiesés ellen küzdő Burnleyhez került, ahol ő lett a csapat első téli szerzeménye.

fociclub

A PL: a szezon második felére is kölcsönadta támadóját a Chelsea! – Hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.