Rekordlétszám és jó magyar esélyek várhatóak a kick-box vb-n

MH/MTI
2023. november 20. hétfő. 16:55

A hazai sportági szövetség hétfői hírlevele szerint a szombatig tartó vb-n a magyar színeket 45-en képviselik, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert három sportoló, Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea, valamint a júniusi Európa Játékokon elsőként végzett Bálint Martin.

Ezúttal is jó eredményekre számít Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, aki úgy fogalmazott: „A felkészülés jól sikerült, mindenki motivált, és esélyekkel teli a csapat.”

„Erősnek ítélem a válogatottat, hiszen számos világklasszisunk indul a világbajnokságon. Az idei multisport-eseményeken aranyérmes sportolóink mellett tatamis versenyzőink közül Száraz Gergő, Szmolek Emánuel, Mezei Nikolett és Kovács Laura Fanni is világ- vagy Európa-bajnokként méreti meg magát” – jelentette ki az elnök. Kiemelte, hogy formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia is már több vb- és Eb-érem gazdája, a ringben pedig ott lesz a magyar csapatból az idei Európa Játékokon bronzérmes Czégény Cintia és a tavalyi Világjátékokon ötödik Pálfi Viktória.

A vb idején kongresszust tart a kick-box világszövetség, a WAKO, amelyen Király István, a szervezet magyar alelnöke tisztsége meghosszabbítására pályázik.

Írta a Magyar Hírlap