Repülőrajtot vett az MBH Bank Cycling Team

Komoly tervekkel, lendületes csapattal és új szponzorral vágott neki az idei szezonnak a korábbi Kecskeméti Első Sor, majd MKB Cycling-ként futó alakulat, amely most MBH Bank Cycling Team néven kápráztatja el a kerékpárrajongókat. Csak kapkodja az ember a fejét, ugyanis hétről-hétre túlszárnyalják a saját és a szakma előzetes várakozásait is.

Balogh Zsombor győzelme Leondingban

A csapat Kajdacson indította a szezont, ahol a fiataloké volt a főszerep, Takács Márton U19-ben első, Tóth Márk és Péter Ábris U17-ben első és második helyet szerzett. A nemzetközi szereplést Ausztriában kezdték, ahol Balogh Zsombor rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott, ezzel is bizonyítva, hogy az MBH nagyon eltalált valamit az idén. Azonban a sikersorozat ezzel még csak kezdetét vette, messze nem fejeződött be.

Négy nappal később Tóth Márk ismét aranyérmes lett, ezúttal a debreceni Országúti Kerékpáros Diákolimpián. Nem meglepő, hogy Dér Zsolt szövetségi kapitány három MBH-s versenyzőt is meghívott, hogy részt vegyenek az olaszországi Gran Premio del Perdonon.

Április elején már Szlovákiában versenyeztek a srácok, ahol szintén győzelmet arattak, majd Makrai Bálint és Takács Marcell egy első és egy harmadik helyezést is bezsebelt a Felvidéken, a szlovák évadnyitó 135 kilométeres mezőnyverseny után úgy, hogy mindketten hazaértek a nap szökésével. Szinte biztosak lehettünk benne, hogy Toscanaba ismét magyar válogatott mezben utaznak a fiúk, ahol szép teljesítményt is nyújtottak. És még mindig nincs vége…

Tóth Márk és Péter Ábris kettős győzelmet szereztek Pécsen, majd a csapat kis pihenőt követően ismét Olaszország felé vette az irányt, hogy rajthoz álljon a Giro Primavera U19-es mezőnyében. Nem árulunk el meglepetést azzal, hogy az olasz versenyek fekszenek a srácoknak, ugyanis Takács Zsombor innen egy szenzációs negyedik hellyel tért haza, a Circuito del Bosco-n Tóth Márk pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szemmel látható, hogy az MBH lánctalpai könyörtelenül haladnak át minden akadályon és még hol van a szezon vége, tehetnénk fel a kérdést. Feszült figyelemmel várjuk az újabb világraszóló eredményeket és azt biztosan kijelenthetjük, hogy a hazai és a nemzetközi mezőnyök is kezdik megjegyezni a kékes mezt, rajta a hazai bankholding emblémájával. Csak így tovább!

EREDMÉNYEK

 

Magyar Kerékpáros Szövetség