Részleteket árult el Jürgen Klopp Szoboszlai sérüléséről és a folytatásról

Esély sincs arra, hogy vasárnap az Arsenal ellen pályára lép. (…) Aztán majd meglátjuk, nem tudjuk” – fogalmazott.

„Egy BLASZ2-es labdarúgónál általában azt szoktuk mondani, hogy mindenféle eszköz és emberi segítség nélkül 2 héttől 3 hónapig terjedhet a rehabilitációhoz szükséges idő. Természetesen az élsportolók szintjén ez teljesen más, hiszen egy minimális gyógyulást követően attól függően, hogy hanyadfokú sérülésnek tekintik az esetet, valamennyi idő elteltével csinálnak speciális funkcionális teszteket. Tehát nem azt mondják, hogy bizonyos idő múlva alkalmas a visszatérésre, nem időalapú rehabilitáció van, hanem az adott teszt eredménye alapján – tehát, hogy milyen ügyességi gyakorlatok végrehajtására képes a sportoló – dől el, hogy mikor térhet vissza. Vannak sportolók – jellemzően akik kiegészítő tagjai egy NB1-es csapatnak vagy a válogatottnak – akik eltitkolják a visszatérést veszélyeztető panaszokat, sérüléseket azért, hogy biztosítsák helyüket a csapatban, mert félnek, hogy ha két-három hónapig nem kimaradnak, akkor találnak jobbat, és sokkal nehezebb lesz visszaszerezni a helyüket.

Szoboszlai Dominik természetesen más helyzetben van, hiszen ő egy „gyémántdarabka”, úgyhogy ha három vagy négy hónap szükséges a gyógyuláshoz, azt is nyugodtan kivárhatja. Persze ez csak egy teoretikus kijelentés, reméljük csak két hétről lesz szó.

Fontos, hogy egy Liverpool-szintű csapatnál olyan rehabilitációs és fizioterápiás infrastruktúra és szakembergárda áll rendelkezésre, ami korábban elképzelhetetlen voltak nálunk. Hál’ Istennek ezen a területen nagyon nagyot fejlődött a magyar sportorvoslás, sportrehabilitáció is. Az eszközöket tekintve már nem vagyunk lemaradva a legjobbaktól, és a szakemberek is szépen fejlődnek. Az biztos, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolnál „Forma–1-es” körülmények között gyógyulhat” – nyilatkozta a lapnak korábban Tállay András ortopédsebész, a Magyar Sportorvos Társaság főtitkára.

Írta a Magyar Hírlap