Ronaldo mindkét csapatánál eladja a tulajdonjogait – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a brazil Ronaldo mindkét csapatánál megválik többségi tulajdonrészétől…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a brazil Ronaldo arra készül, hogy megválik a Cruzeirónál birtokolt többségi tulajdonjogaitól. Tovább az egykori klasszis brazil labdarúgó úgy döntött, hogy a spanyol Real Valladolid tulajdonrészétől is megválik. Ronaldo 2018 óta többségi tulajdonosa a Valladolidnak, a brazil csapatot pedig 2021-ben vásárolta meg.

“A legtöbb szurkoló hálás, hogy a Cruzeiro neve ismét felkerült a térképre hazai és nemzetközi szinten. A célom ez volt, illetve az, hogy a megfelelő időben a megfelelő személynek adjam el a klubot” – jelentette ki a 47 éves egykori labdarúgó.

A Cruzeiro új tulajdonosa a hírek szerint a milliárdos Pedro Figueiredo lesz, Brazília legnagyobb áruházláncának alapítója. Ronaldo egykori nevelőcsapata 2019-ben kiesett a másodosztályba, 2022-ben immár az ő irányítása alatt tértek vissza az élvonalba.

“A Cruzeiro intenzív osztályon volt, amikor megérkeztem. Felére csökkentettem az adósságot, és ötszörösére növeltem az eladásokat. Most elmegyek, de a Cruzeiro kényelmes helyzetben van” – vélekedett Ronaldo.

Ronaldo 51 százalékban tulajdonosa a Valladolidnak, de érkezése óta a csapat kétszer kiesett, egyszer pedig visszajutott a spanyol élvonalba, jelenleg éppen a második vonalban küzd a feljutásért.

fociclub

A Ronaldo mindkét csapatánál eladja a tulajdonjogait – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.