Sima FTC-győzelem Mezőkövesden

MH/ MTI
2024. március 31. vasárnap. 20:48
Frissítve: 2024. március 31. 21:07

Ezzel bajnoki veretlenségi sorozata már kilenc mérkőzés óta tart, és előnyét öt pontra növelte a második helyezett Pakssal szemben úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.
A hazai együttesnek viszont egyre kilátástalanabb a helyzete az élvonalbeli tagsága megőrzését illetően, hét körrel a zárás előtt 12 pont a hátránya a jelenlegi utolsó bennmaradóval, a Zalaegerszeggel szemben.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 0–3 (0–1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 4130 néző, v.: Csonka
Gólszerzők: Loncar (38., 51.), Varga B. (85.)

Mezőkövesd:
Piscitelli – Kállai, Beriasvili, Lukic, Vajda (Pillár, 57.) – Brtan, Szolgai (Kócs-Washburn, 58.), Cseke – Molnár (Cseri, 69.), Drazic (Szalai, 88.), Samperio (Karnyickij, 69.)

Ferencváros:
Varga Á. – Makreckis, Abena, Cissé, Civic – Maiga (Pászka, 65.), Loncar (Traoré, 78.) – Zachariassen, Katona B. (Ben Romdhane, a szünetben), Marquinhos (Szevikjan, 78.) – Kodro (Varga B., 65.)

A Ferencváros válogatott játékosai többnyire kimaradtak a kezdőcsapatból, de a vendég együttes így is fölényben játszott, ugyanakkor a hazaiak is igyekeztek egyszer-egyszer támadást vezetni. Nagy helyzet először a 15. percben alakult ki: a Marquinhos mesteri indításával kilépő Zachariassen a jobb kapufát találta el. Nem sokkal később ugyanő fejessel is veszélyeztetett, majd a félidő közepén sok volt a rossz belépő és a szabálytalanságokat követő ápolás. A Ferencváros uralta a játékot, a Mezőkövesd képtelen volt gólhelyzetet kialakítani. A vezetést Loncar révén szerezte meg a vendég csapat, a középpályás egy letámadásnál a 16-oson belül elvette a labdát a csellel próbálkozó Lukictól és tiszta helyzetben a kapuba tekert.

A szünet után nem sokkal növelte előnyét a Ferencváros: Marquinhos átadása után megint Loncar volt eredményes, a 16-osról, középről lőtte ki a bal alsó sarkot. A folytatásban nem változott a játék képe, a fővárosi csapat nagy fölényben és ellenfelénél sokkal veszélyesebben futballozott. Újabb helyzeteket alakított ki – a hajrában a góllövőlistát vezető, csereként beálló Varga Barnabás is gólt lőtt –, így teljesen megérdemelten és magabiztosan győzött.

Írta a Magyar Hírlap