Sport: A francia belügyminiszter szerint Karim Benzema kapcsolatban van a Muszlim Testvériséggel, melyet több országban terrorszervezetként tartanak nyilván

Benzema üzenete sokfelől kritikát váltott ki, korábbi izraeli kapus, Dudu Aouate nyilvánosan felszólalt a sportoló ellen: a korábban a Mallorca és a Deportivo de la Coruna spanyol csapataiban játszó Aouate öt különböző nyelven használta ugyanazt az obszcén kifejezést Benzema ellen.

A Real Madrid korábbi sztárját, Karim Benzemát Gérald Darmanin, Franciaország belügyminisztere egy televíziós interjúban azzal vádolta meg, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel, miután nyilvánosan támogatta Palesztinát, írja az AS.com. Az iszlamista szervezetet Egyiptomban és néhány szomszédos országban terrorista csoportként tartják nyilván, de Franciaországban nem.
Geráld Darmanin francia belügyminiszter egy televíziós interjúban vádolta meg a hithű muszlim sportolót.
Toutes nos prières pour les habitants de Gaza victimes une fois de plus de ces bombardements injustes qui n’épargnent ni femmes ni enfants.

Benzema jelenleg a szaúd-arábiai al-Ittihad csapatában játszik, néhány nappal ezelőtt az izraeli-palesztin háborúról posztolt, amiben kiállt a palesztinok mellett.

Írta a HVG