Sport: Australian Open: Mindkét magyar páros kiesett

Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton (képünkön) és Marozsán Fábián párosa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján.

A magyar nők után magyar férfiak érkeztek a hatos pályára, ugyanis Fucsovics és Marozsán ugyanott szállt szembe a szlovák Tomas Machaccsal és a kínai Csang Cse-csennel. A magyar duó, amely kvóta esetén a párizsi olimpián is indulna, közel járt a szettnyeréshez, mert 5:4-nél fogadóként két játszmalabdája is volt, amelyeket azonban nem tudott kihasználni. A rövidítésben aztán az ellenfél akarata érvényesült, amely így előnybe került. A folytatásban 4:3-ig továbbra is fej fej mellett haladtak a felek, akkor a mérkőzésen először a magyarok vesztették el a szervajátékukat, ez pedig végzetesnek bizonyult, így az ellenfél 75 perc alatt diadalmaskodott.

A Babos-Bodnár és a Fucsovics-Marozsán duónak sem sikerült a továbbjutás az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Babos-Bodnár duót a hatos pálya első mérkőzésére írták ki, a háló túloldalán pedig egy régi ismerős állt: a Babossal párosban két WTA-világbajnokságot és négy Grand Slam-tornát nyerő Kristina Mladenovic, valamint a szintén francia Caroline Garcia. A magyarok jól kezdtek, 3:0-ra elhúztak, onnan azonban a rivális két egymást követő brékkel fordított, és 6:4-re megnyerte az első játszmát. A folytatásban már nagyobb volt a különbség a párosok között, amíg a franciák mindkét bréklabdájukat kihasználták, addig a magyarok még csak lehetőségig sem jutottak, hogy fogadóként játékot nyerjenek, így nyolcvan perc után véget is ért a mérkőzés.
Babos Tímea a nap folyamán még vegyes párosban is szerepelt volna Melbourne-ben, azonban indiai partnere, a 43 éves Rohan Bopanna kérésére végül visszaléptek. Egyéniben már korábban véget ért a magyarok számára az Australian Open.

Írta a HVG

A Sport: Australian Open: Mindkét magyar páros kiesett bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.