Sport: Egy olasz és egy angol meccs is félbeszakadt a rasszista szurkolók miatt

A történtekre reagált Gianni Infantino, a FIFA elnöke is. Azt írta: azon túl, hogy ilyen helyzetben megszakítják a meccset, be kellene vezetni, hogy automatikusan megbüntessék azt a csapatot, amelynek a szurkolói botrányt okoztak. A Kich It Out nevű diszkriminációellenes szervezet pedig a BBC tudósítása szerint arra hívta fel a figyelmet: a kluboktól és a szövetségektől nem elég a bocsánatkérés, lépniük kell, hogy ilyen dolgok ne történhessenek meg, és nem a játékosoktól várni azt, hogy a meccs hevében megoldják a lelátói rasszizmus problémáját.

Alig néhány órával korábban az angol másodosztályú Sheffield Wednesday – Coventry meccset is percekre félbeszakították, amikor hazai szurkolók a vendégek középpályásának, Kasey Palmernek címeztek rasszista gúnyolódást. Mindkét meccs folytatódott amúgy, és mind a kettőn az a csapat nyert, amelynek egy-egy játékosát megtalálták maguknak a szurkolók.

A FIFA elnöke is határozottabb fellépést kért, miután szombat este két bajnoki meccsen is levonultak a játékosok a rasszista bekiabálások miatt.

Tíz percre félbe kellett szakítani az Udinese-AC Milan olasz bajnoki meccset szombat este. A hazai szurkolók rasszista bekiabálásai miatt Mike Maignan, a Milan kapusa ugyanis levonult a pályáról, majd a csapattársai is követték.

Írta a HVG

A Sport: Egy olasz és egy angol meccs is félbeszakadt a rasszista szurkolók miatt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.