Sport: Három évre eltiltotta a FIFA Luis Rubialest, aki szájon csókolt egy focistanőt

Rubiales ellen büntetőeljárás is folyik Spanyolországban, ugyanis a spanyol államügyészek szexuális erőszakkal és kényszerítéssel vádolták meg. Azt állítják, Rubiales megpróbálta meggyőzni Hermosót és rokonait, hogy nyilvánosan bagatellizálják el az ügyet. A férfi tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. A Luis Rubiales ügyéről szóló cikkeinket itt találja.

Mint beszámoltunk róla, Rubiales a spanyolok Anglia elleni 1-0-s győzelmét ünnepelve csókolta szájon Hermosót, aki szerint a csók a beleegyezése nélkül történt. Rubiales végül hosszú és kínos huzavona után, szeptember 10-én lemondott a spanyol szövetség elnöki és az UEFA alelnöki tisztségéről.
A FIFA három évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől Luis Rubialest, aki a spanyol labdarúgó-szövetség elnökeként a női világbajnokság döntőjének díjátadóján szájon csókolta a győztes spanyol csapat játékosát, Jenni Hermosót – számolt be a Sky News.
A FIFA szerint magatartásával Rubiales megszegte a szervezet fegyelmi szabályzatát. Az eltiltás nemzeti és nemzetközi szinten is érvényes.
A bukott szövetségi elnök ellen büntetőeljárás is folyik.

(Nyitóképünkön Luis Rubiales látható. Fotó: AFP / RFEF / Eidan Rubio)

Írta a HVG