Sport: Hazai pályán is döntetlent játszott a Fradi a Genkkel

Dejan Stankovic vezetőedző együttese ezzel továbbra is veretlenül a továbbjutást érő második helyen áll csoportjában, és az ötödik fordulóban, november 30-án a szerb FK Cukaricki otthonába látogat.

Dejan Stankovic együttese továbbra is veretlen a csoportjában, és továbbjutó helyen áll.

A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára. Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.
A Fradi nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.
A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.
A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a belga KRC Genk csapatával a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.
Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor „felrobbant” a Groupama Aréna, Pesic használta ki ugyanis a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka, és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható.

Írta a HVG