Sport: Konzulokat küld a külügy Szófiába, ahova a zárt kapus válogatott meccs ellenére 300 magyar utazik

Szijjártó Péter egyébként a meccs körül kialakult helyzetet a Bolgár Labdarúgó-szövetség által előadott „szégyenteljes és szánalmas bohózatnak” nevezte.

Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a mérkőzés kezdete előtt bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt.

Bár nézők nem lehetnek jelen a meccsen, a Külgazdasági és Külügyminisztérium információi szerint mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy mégis a helyszínre utazik – közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter őket arra figyelmeztette, hogy a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt.
Baj esetén a magyar szurkolók hozzájuk tudnak fordulni segítségért vagy az alábbi ügyeleti telefonszámot hívhatják: +359 884628866. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hosszú huzavona után végül Szófiában rendezik meg a Bulgária-Magyarország Eb-selejtező mérkőzést, zárt kapuk mögött.
„A szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen négy konzult rendeltem az alábbi helyszínekre: egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő kollégám pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni” – olvasható a bejegyzésben.

Írta a HVG

A Sport: Konzulokat küld a külügy Szófiába, ahova a zárt kapus válogatott meccs ellenére 300 magyar utazik bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.