Sport: Lőrincz Ábel lett Ibrahimovic csapatának edzője, a csatárlegenda meg is látogatta a csapatot

A 35 éves szakember 2022 márciusa óta dolgozik a Hammarby-nál, 2014 és 2019 között a Honvéd, 2019 és 2021 között a Puskás Akadémia, a 2021–2022-es idényben a dán másodosztályú Sönderjysk foglalkoztatta. Azért lett mostani csapata vezetőedzője két meccsre, mert a Hammarby eddigi edzője az angol másodosztályú Queens Park Rangershez szerződött.

Lőrincz Ábelt (nyitóképünkön), a csapat videóelemzőjét nevezte ki a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Allsvenskan) utolsó két fordulójára a részben Zlatan Ibrahimovic által tulajdonolt Hammarby – írja a Nemzeti Sport. Lőrincz megbizatása két mérkőzésre szólt, a következő idénytől ismét videoelemzőként dolgozik majd.
A magyar szakember és a svéd csatárlegenda találkoztak is, Lőrincz szerint Ibrahimovic „egy pillanatra sem éreztette velünk, hogy mennyi mindent tett le az asztalra”.

„A megbízatásom két mérkőzésre szólt, ebből egyet lejátszottunk, null-nullra végeztünk a Värnamo ellen. Az utolsó forduló után visszatérek az eredeti pozíciómhoz, bevallom, az jobban fekszik nekem. Egyáltalán nem érzem visszalépésnek, ha a következő idényben újra ez lesz a feladatom” – mondta Lőrincz a Nemzeti Sportnak.
Elmesélte azt is, hogy nemrég találkozott a klub egyik tulajdonosával, a 41 évesen visszavonult legendás svéd csatárral, Zlatan Ibrahimoviccsal: „Meglátogatta a klubot, őszintén szólva már az is hihetetlen nagy élmény, szinte elképzelni is nehéz, hogy találkozhattunk. Kedves volt és érdeklődő, váltottunk néhány szót. Egy pillanatra sem éreztette velünk, hogy mennyi mindent tett le az asztalra”.

Írta a HVG