Sport: Marozsán Fábián újabb bravúros győzelmével már a 32 között az Australian Openen

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos – aki vasárnap a korábbi US Open-győztes Marin Cilicet búcsúztatta – szerdán a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolóval találkozott. A 25 éves argentin főként salakon érzi magát otthonosan, így nagy meglepetés, hogy eddigi két trófeájából egyet az eastbourne-i füvön szerzett tavaly. Az idei szezont azonban gyengén kezdte: a melbourne-i Grand Slam-versenyig nem nyert mérkőzést, ugyanis Hongkongban és Aucklandben is kikapott a nyitókörben.

Marozsán Fábiánról a hvg360-on írtunk bővebben:
A 32 között egy még nehezebb ellenfél következik: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz.
Újabb bravúros győzelmével Marozsán Fábián bejutott a legjobb 32 közé az Australian Openen.
A Melbourne Park 13-as pályáján rendezett összecsapás nyitószettjében két-két bréklabda hárításával jutottak el a rövidítésig, amelyben a 24 éves magyar volt stabilabb. A második játszma három brékkel indult, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója alig hibázva 5:2-re elhúzott, és nemsokára már kétszettes előnyben volt. A harmadik felvonásra az ATP-rangsorban 21. ellenfél egyre inkább „elfogyott”, háromszor is elbukta az adogatását, majd Marozsán könnyedén kiszerválta a meccset, amely 2 óra 1 percig tartott. A végeredmény 7:6 (7-5), 6:4, 6:2 lett.

A jelenlegi legjobb magyar teniszező a 22. kiemelt Francisco Cerundolót búcsúztatta.

Írta a HVG

A Sport: Marozsán Fábián újabb bravúros győzelmével már a 32 között az Australian Openen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.