Sport: Nyolcadszor nyerte el Lionel Messi az Aranylabdát

Nyolcadik alkalommal nyerte el az argentin Lionel Messi az Aranylabdát. David Beckham legendás angol labdarúgó adta át 2023-ban a férfi Aranylabda-díjat. Az utolsó négy esélyes között De Bruyne, Mbappé, Haaland és Messi voltak, a belga De Bruyne nem volt jelen a díjátadón.

A női Aranylabda-díjat a szerb teniszcsillag, Novak Djokovic adta át, és a befutó a legnagyobb esélyesnek tartott Aitana Bonmati lett, az FC Barcelona középpályása. A 25 éves játékost idén az év női labdarúgójává választotta az UEFA. Bonmati egyszerre vicces és kellemetlen pillanatokat élt meg, mert beszéde előtt elfelejtették átadni neki a díjat. Már majdnem elkezdte a beszédet, mikor utána vitték a világszintű elismerést jelentő Aranylabdát. Szeptember elején hozta nyilvánosságra a France Football azt a 30 nevet, akik közül október 30-án, hétfőn díjazottat választottak. Mohamed Szalah, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé és Henry Kane is a jelöltek között volt, Cristiano Ronaldo azonban nem. Beigazolódtak az előzetes latolgatások, a férfi díjat az argentin nyerte el, a nőit pedig a spanyol Aitana Bonmati.
A nyertes, a jelenleg az amerikai Inter Miamiban játszó, 36 éves Messi korábban már hét alkalommal – 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben, 2015-ben, 2019-ben és 2021-ben – is elhódította a díjat, idén pedig azért kapta meg újra mert 2022-ben oroszlánrészt vállalt Argentína világbajnoki győzelméből.

Írta a HVG