Sport: Újabb kavarodás: mégsem Plovdivban játszik a bolgárok ellen a magyar válogatott?

Ebben az olvasható, hogy a meccs helyszínéül kijelölt plovdivi Hriszto Botev Stadion környékén november 13-20. között építkezés zajlik, emiatt kifejezetten nem ajánlott ott eseményeket tartani. Nem tudják ugyanis garantálni sem a külső infrastruktúra, sem a parkoló biztonságát ebben az időszakban. Mindezt a kivitelező cég hivatalos levélben jelezte a város önkormányzatának. Azt is hozzátették, hogy az építkezés azért éppen ezekben a napokban zajlik, mert az ütemtervet hozzáigazították a stadiont használó Botev Plovdiv meccsnaptárához.

A mérkőzést eredetileg Szófiában rendezték volna november 16-án, este 20 óra 45 perctől, nézők előtt. A bolgár szövetség azonban biztonsági okokra hivatkozva úgy döntött, hogy zárt kapus lesz a mérkőzés, amelyet ráadásul Plovdivba tett át, és a kezdési időpontot is megváltoztatta 18 órára. Közlésük szerint a rendőrség nem tudta garantálni a meccs biztosítását.
Később az is kiderült, hogy mit értett biztonsági kockázat alatt a bolgár szövetség: a hazai szurkolók éppen ellenük akartak tiltakozni a meccs előtt az utcákon és a stadionban is. Az verte ki náluk a biztosítékot, hogy a nemzeti válogatott a selejtezősorozatban csupán két pontot szerzett, és legutóbb a vendég Litvánia csapata is megverte őket.
Úgy tűnik, hogy egy héttel a mérkőzés előtt újra bizonytalanná vált a magyar és a bolgár válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszíne. Az erről szóló hírt a Magyar Narancs a bolgár sportal.bg oldalon vette észre.
A stadionnál építkezés zajlik, nem ajánlott eseményt tartani benne egy bolgár lap szerint.
Az újabb fordulattal kapcsolatban megkerestük az MLSZ-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.
A változtatásokat a rendkívüli körülményekre tekintettel mind az európai futballszövetség (UEFA), mind az MLSZ elfogadta. Annak ellenére is, hogy így körülbelül 2500, a meccsre jegyet váltott magyar drukker maradt hoppon.

Írta a HVG