Szoboszlaiék döntetlent játszottak az Old Traffordon

MH/MTI
2024. április 7. vasárnap. 22:10

Az első félidőben nyomasztó fölényben futballozott a Liverpool és Luis Diaz góljával szerzett vezetést, a magyar válogatott csapatkapitányának volt egy hatalmas helyzete, de rosszul találta el a labdát. Az MU-nak kapura lövési kísérlete sem volt az első játékrészben, a statisztikákkal foglalkozó Opta szerint az Old Traffordon bajnokin erre 2015 óta nem volt példa.

A fordulást követően gyakorlatilag a semmiből egyenlített a hazai csapat, Jarell Quansah óriásit hibázott, a kezdőkörnél érthetetlen módon az ellenfélhez passzolt, Bruno Fernandes pedig szinte a félpályáról a kapuba lőtt, megszerezve ezzel karrierje 50. találatát a Premier League-ben.

Az MU ezzel visszajött a meccsbe, és a 68. percben fordított – Szoboszlait ekkor már lecserélte Jürgen Klopp –, a 18 esztendős Kobbie Mainoo gyönyörűen tekert a bal felsőbe.

A Liverpool a 84. percben egyenlített, Mohamed Szalah büntetőből talált be, az eredmény pedig már nem változott. A Vörösök ezzel a pontvesztéssel nem tudtak visszaállni az élre a tabellán, amelyet így – jobb gólarányával – az Arsenal vezet.

Premier League, 32. forduló:
Manchester United–Liverpool 2–2 (0–1)
később:
Sheffield United–Chelsea 18.30
Tottenham Hotspur–Nottingham Forest 19.00
szombaton játszották:
Brighton–Arsenal 0–3 (0–1)
Crystal Palace–Manchester City 2–4 (1–1)
Luton Town–Bournemouth 2–1 (0–0)
Aston Villa–Brentford 3–3 (1–0)
Everton–Burnley 1–0 (1–0)
Fulham–Newcastle United 0–1 (0–0)
Wolverhampton Wanderers–West Ham United 1–2 (1–0)

Írta a Magyar Hírlap