Takács Zsombor második a juniorok között Zonhovenben

Takács Zsombor második helyen ért célba a juniorok között a cyclocross-világkupa zonhoveni állomásán, vasárnap.

A belgiumi viadalon a holland Senna Remijn diadalmaskodott, Takács 37 másodperc lemaradással szerezte meg a második pozíciót. Vas Barnabás két perc feletti hátránnyal 11. lett.

A felnőtt női mezőnyben a magyar bajnok Vas Kata Blanka a 8. helyen tekert be, 2 perc 37 másodperc lemaradással a győztes holland Puck Pieterse mögött.

Vas Kata Blanka és Takács Zsombor is ötödik lett Gullegemben

Egy nappal korábban a Gullemben is rendeztek cyclo-cross viadalt, melyen szintén részt vett Vas Blanka és Takács Zsombor is, erről számolt be a velo.hu:

“A junior fiúknál Takács Zsombor és Zsembery Boldizsár, míg az elit hölgyeknél Vas Kata Blanka (Team SD Worx) volt érdekelt a belga Gullegemben rendezett Hexia Cyclocross viadalon. (…) Az ifjúságú korú fiúknál a német Benedikt Benz diadalmaskodott magabiztos, közel egy perces előnnyel célba érve. Takács Zsombor nem sokkal elmaradva a dobogótól az előkelő 5. (+ 1:15) helyen zárt, ezzel tíz UCI-világranglista pontot szerezve. Sajnos Zsembery Boldizsár nem tudta értékelhetően befejezni a megmérettetést. (…)

Backstedt hamar felépített egy fél perc körüli fórt, ami végül kitartott, így az U23-as Európa-bajnok már a harmadik sikerét ünnepelhette a 2023-2024-es terepkerékpáros idényben. A dobogó másik két fokára Bakker és van der Heijden fért oda, míg Vas az 5. (+ 1:53) helyen végzett, ami tíz UCI-pontot ért.”

Zsombor ezzel az eredménnyel bivalyerősen kezdte az évet és magasra tette a lécet saját maga és a hazai fiatalok előtt is.

EREDMÉNY

UCI World Cup Zonhoven 2024

Hexia Cyclocross Gullegem 2024

Magyar Kerékpáros Szövetség