Távozik David Moyes a West Ham éléről – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy távozik menedzserük, David Moyes.

(Photo by Rob Newell – CameraSport via Getty Images)

David Moyes távozik a West Ham Unitedtől, amikor a szezon végén lejár a szerződése, erősítette meg a klub.

A távozásáról szóló döntés a West Ham vasárnapi, Chelsea elleni 5-0-s vereségét követően született, amellyel 9 mérkőzésre hosszabbította meg nyeretlenségi sorozatát a Premier League-ben.

“A West Ham Unitednél mindenki nevében szeretném őszinte köszönetemet és hálánkat kifejezni Davidnek azért a hozzájárulásért, amit a futballklubnak nyújtott menedzserként töltött ideje alatt. David történelmünk nagyszerű fejlődésének és sikereinek időszakáért volt felelős, és rendkívül hálásak vagyunk a kemény munkájáért, elkötelezettségéért és odaadásáért, amit ebben a szerepkörben végzett”

– nyilatkozta David Sullivan társelnök a hétfőn kiadott közleménye szerint.

Moyes így nyilatkozott a távozásának híre után:

“Négy és fél ragyogó évet töltöttem a West Hamnél, és a klub jobb helyzetben van, mint amikor 2019-ben visszatértem. Amikor másodszorra csatlakoztam a West Hamhez, a klub egy hellyel a kieső zóna felett állt, aztán pedig egy fantasztikus utazás során három egymást követő szezonban kijutottunk Európába. Szeretném megköszönni az összes játékosnak a támogatásukat és az elmúlt négy és fél év alatt elért sikereket.”

A West Ham azt is megerősítette, hogy “megkezdődött a David utódjának toborzási folyamata”.

A The Athletic korábban arról számolt be, hogy a kelet-londoni klub megegyezett a Wolverhampton Wanderers korábbi menedzserével, Julen Lopeteguival Moyes utódjának.

Ez a második alkalom, hogy Moyes távozik a West Hamtől, miután korábban, a 2017/18-as szezonban már lemondott, miután a 2017/18-as szezonban biztonságba vezette a klubot. A 60 éves Moyes 2019 decemberében kezdte meg második menedzseri regnálást, és a tavalyi szezonban az Európa-konferencialiga bajnoki címéig vezette a klubot, amely a döntőben legyőzte a Fiorentinát, és ezzel megszerezte története első európai trófeáját 43 év óta az először. 2022-ben az Európa-liga elődöntőjébe vezette a West Hamet, ahol a későbbi győztes Eintracht Frankfurttól kaptak ki.

A West Ham szombaton a Luton Town ellen lép ismét pályára, majd a szezon utolsó játéknapján a Manchester Cityhez látogat, ami Moyes utolsó mérkőzése lesz menedzserként.

fociclub

A Távozik David Moyes a West Ham éléről – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.