Teqball-vb: Íme a magyar válogatott kerete

Megvan a teqball-világbajnokságon induló magyar válogatott kerete. A MOL Országos Teqball Bajnokság utolsó, budapesti fordulója látványos és izgalmas meccseket hozott, a zsúfolt lelátók előtt pedig egyben véget ért a hazai világbajnoki kvalifikációs sorozat. Emellett a két napos viadalon nyolc kategóriában rekord részvétel mellett zajlott a verseny, amely méltó lezárása volt az egész szezonnak. 

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket.

Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között.

A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban több mint 50 ország, 200 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

A magyarok a tavalyi vb-n öt érmet szerezve megnyerték a nemzetek versenyét. 2022-ben Nürnbergben ugyanis Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett. A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.