Torna: Kovács István szövetségi kapitányi kinevezése

Januártól ismét Kovács István, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián edzője a magyar férfi tornászválogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Torna Szövetség elnöksége az év elejével nevezte ki szövetségi kapitánynak Kovács István mesteredzőt, míg a férfi válogatott vezetőedzője Szűcs Róbert lett, aki a Győri AC trénere is egyben. A férfi utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányi címe Puskás Jenőnek jutott, míg itt a vezetőedzői funkciót Rácz Attila tölti be, aki egykori válogatott tornászként Világkupa-érmes volt, és a londoni tesztversenyen is szerepelt.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Kovács István, Kokó a magyar tornasort jelenlegi letapasztaltabb és legeredményesebb edzője, így természetes volt, hogy újra szövetségi kapitány lesz. Új szisztémát alakítottunk ki, párosok látják el a teendőket, egy szövetségi kapitány és egy vezetőedző van a férfiaknál, a felnőtteknél és az utánpótlásnál egyaránt, így a feladatok is megoszlanak. A célunk az volt, hogy legyen egy idősebb, rutinos vezető és mellette egy fiatalabb edző.
Kovács István, szövetségi kapitány: Nagyon örülök a felkérésnek, nagy megtiszteltetés volt számomra, úgyhogy egyértelmű, hogy azonnal igent mondtam. Közel 10 évig már betöltöttem ezt a szerepet, de 2017 óta csak Beki Krisztiánnal foglalkoztam. Most Krisztián rehabilitációra jár, de már vele is elkezdtük a munkát. A célom az, hogy rendszert vigyünk a válogatott életébe, és egy olyan keret jöjjön létre, ahova szívesen kerülnek be a versenyzők, és sikerül mögöttes tartalommal is megtölteni, közvetlen segítőm pedig Szűcs Róbert lesz. A közös felkészülést már elkezdtük, az első válogatott edzőtábor január 20-án kezdődik.

The post Torna: Kovács István szövetségi kapitányi kinevezése appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .