Torna: Kovács Zsófi szeme előtt az Eb lebeg

Már megkezdte a felkészülést a Dunaferr SE Eb-ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia, aki a tavalyi stuttgarti kvalifikációs világbajnokságon kvótát szerzett a nyári ötkarikás játékokra

Milyen célkitűzésekkel vág neki az idei esztendőnek?


Igazából az év első felében a Párizsban megrendezésre kerülő április végi Európa-bajnokság lesz a fő verseny, nekem, illetve Schermann Biankának is. A tavalyi stuttgarti vb-n mind a ketten átugrottuk az olimpiai kvalifikációs ponthatárt, és azért is bír most nagy jelentőséggel ez a viadal, mivel a szövetségi kapitány itt véglegesíti majd az olimpiai célkitűzéseket és elvárásokat, ugye Tokióban egy magyar versenyző szerepelhet a nőknél. Előtte természetesen részt veszek Világkupákon, de elsődleges a sikeres Eb-szereplés.


Tavaly néhány kisebb sérülés hátráltatta szezon közben. Javult azóta a helyzet?
Minden rendben van, de masszázsra, gyógytornára járok az esetleges sérülések megelőzése érdekében. Szerencsére jelenleg nincsen semmilyen egészségügyi problémám.

Akkor zavartalanul készülhet…
Igen, elkezdtük már a tréningeket, év elején még rávezető edzések voltak, de most már minden szeren „elemezek”, van ahol félgyakorlatokat csinálok, megkezdjük a versenyfelkészülést. Több gyakorlatot pontosítani kell, de van olyan is, amelybe új elemet szeretnénk beletenni a minél jobb szereplés érdekében.

The post Torna: Kovács Zsófi szeme előtt az Eb lebeg appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .