Törökország, Írország, Koszovó és Málta ellen játszik az Eb-re készülő Rossi-csapat

MH/MTI
2024. január 29. hétfő. 21:56
Frissítve: 2024. január 29. 22:24

„Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél és itthon fogunk játszani – mondta Csányi Sándor. – Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat –, és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában” – foglalta össze az MLSZ vezetője.

Az MLSZ elnöke a honosításról is beszélt.

Csányi Sándor elárulta, Dárdai Márton után is várható még olyan játékos, aki bár külföldön kezdte pályafutását, a magyar válogatottat fogja választani.
„Az MLSZ-ben folyamatosan figyelünk és kutatunk olyan játékosokat, akik magyar származásúak és rendszeresen játszanak valamelyik magasan jegyzett ligában, vagy pedig ifjúsági válogatottak valamelyik országban. Van még néhány olyan jelöltünk, akit szívesen látnánk és magyar származású. Korai lenne nevekről beszélni, de azt elmondhatom, hogy biztosan lesz még ilyen” – ígérte az MLSZ elnöke.

Írta a Magyar Hírlap