Váratlanul leállt a győztesnek szóló orosz himnusz + VIDEÓ

Miközben Csumgalakova átvette az érmet, az orosz himnusz hirtelen leállt. Az interneten közzétett felvételek szerint a közönség folytatta az éneklést, és befejezte a himnuszt.

A videókon Csumgalakova látható, amint az Orosz Bokszszövetség többi tagjával együtt énekli a himnuszt. Szemtanúk az orosz Sport Express című lapnak elmondták, hogy a közönség legalább fele csatlakozott a himnusz énekléséhez.

Objektum doboz

Tatyjana Kirijenko, az orosz szövetség képviselője szerint az eset nem volt szándékos, technikai probléma miatt szakadt le a zene.

„Kellemetlen volt, de nem volt rosszindulatú szándék. Hivatalos bocsánatkérést kaptunk… Objektíven megértjük, hogy ez egy technikai hiba. Valójában egy rövid áramszünet volt a ceremónia elején. A szervezésben több ilyen jellegű zavar is volt” – jelentette ki.

A három aranyérem mellett az orosz nők hét ezüstérmet nyertek a világbajnokságon. A torna később, vasárnap a férfiak döntőjével ér véget. Ezen kilenc orosz ökölvívó vesz részt.
A szerbiai bajnokság azon kevés sportesemények közé tartozik, ahol az orosz sportolók nemzeti zászlójuk alatt indulhatnak. Az orosz–ukrán konfliktus 2022-es eszkalálódását követően az orosz és belarusz sportolók számos nemzetközi eseményen nem vehetnek részt, kivéve semlegesként, de sok esetben még úgy sem.

Az orosz sportolók részt vesznek a közelgő párizsi olimpián, de csak semleges zászló alatt és korlátozott számban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a múlt hónapban jelentette be, hogy az oroszok legfeljebb 55-en kvalifikálhatják magukat, és csak egyéni versenyeken indulhatnak. A NOB korábban azt is kimondta, hogy azokat az oroszokat, akik nyilvánosan támogatták Moszkva Kijev elleni hadműveletét, vagy akikről kiderül, hogy kapcsolatban állnak az állambiztonsági szervekkel vagy a hadsereggel, eltiltják a részvételtől. A NOB külön bizottságot hozott létre, amelynek feladata, hogy ellenőrizze, hogy az orosz versenyzők megfelelnek-e a kritériumoknak.

Moszkva többször tiltakozott a nemzetközi versenyeken részt vevő orosz sportolókra vonatkozó korlátozások ellen, amelyeket Vlagyimir Putyin elnök „etnikai diszkriminációnak” minősített. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a NOB legutóbbi döntését kommentálva azt mondta, hogy az „teljesen ellentétes az olimpiai mozgalom teljes ideológiájával” és „sérti a sportolók érdekeit”.

Írta a Magyar Hírlap