Véget ért a szerenkénti döntők első napja

Koreai, japán, kanadai, amerikai és orosz aranyak szombaton, a Győrben zajló junior torna-világbajnokság szerenkénti döntőinek első napján

Talajon – a fiúknál – a koreai Rju Szung Hjun szerezte meg az első helyet, lólengésben pedig a japán Kitazono Takeru győzött. A harmadik szombati fiús döntőben a kanadaiak örülhettek, miután Felix Dolci kisebb meglepetésre megnyerte az aranyérmet.  A lányoknál az amerikai Kayla di Cello fantasztikus sikert aratott ugrásban, a felemáskorlát-elsőség pedig az oroszoké lett, miután Vlagyiszlava Urazova állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A szombati szerenkénti döntőkben nem volt magyar érdekeltség. A vasárnapi finálékban azonban kettőben is ott lesz Balázs Krisztián. A Ferencváros ifjúsági olimpiai bajnok tornásza korláton és nyújtón jutott a legjobbak közé.

Az olimpiai bajnoknak is tetszik a vb

Berki Krisztiánnal is találkozhatnak a szurkolók a junior torna-világbajnokságon. Az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász a győri Audi Aréna előcsarnokában áll a szurkolók rendelkezésére.

„Nagyon jó a hangulat ezen a vb-n. Tetszik, hogy milyen sokan érdeklődnek a sportág iránt. Fontos, hogy a junior korúak először találkoznak vb-körülményekkel. Győr remek világbajnokságot rendezett nekik, és nem utolsósorban a nézőknek is. Az külön bónusz a rendezvény sikeressége szempontjából, hogy az utolsó napon, Balázs Krisztián személyében, lesz magyar érdekeltség” – nyilatkozta a vb sajtócsapatának Berki Krisztián.

A sporttörténelmi világbajnokság vasárnapig tart a Rába-parti-városban. Az utolsó napi szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj.

The post Véget ért a szerenkénti döntők első napja appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .