Veszteség érheti Szoboszlait

Az már biztos, hogy óriási változások jönnek a Liverpoolnál, hiszen az idény végén távozik a vezetőedzői pozícióból Jürgen Klopp, akinek a helyét minden bizonnyal Rúben Amorim veszi majd át. Úgy tűnik azonban, hogy a játékoskeret is átalakulhat, Luis Díazért két sztárklub érdeklődik.

A Telegraph újságírója, Sam Wallace arról ír, hogy a kolumbiai válogatott futballistáját a Paris Saint-Germain és a Barcelona vinné. Szerződése 2027-ig érvényes az angol sztárcsapattal, de még nem dolgozták át az eredeti megállapodás feltételeit, egyelőre a fizetését sem emelték meg, ezért is merült fel a nemzetközi sajtóban a távozásának lehetősége – írja az Origo.

Díaz 2022 nyarán a Portótól érkezett Angliába, a kiváló, elsősorban technikai képességei már a kezdetektől fogva látszódtak, ám a helyzetkihasználással meggyűlt a baja, emellett sokat volt sérült is. Az idei szezonban eddig egészséges és a 43 mérkőzésen elért 13 gólja egyéni rekord, amióta Liverpoolban szerepel. Piaci árát nagyjából 75 millió euróra (29 milliárd forint) tartják, ezt pedig vélhetően csak a PSG tudja majd kifizetni, a Barca továbbra sem áll anyagilag stabil lábakon. Díaz már a kezdetekből fogva jó kapcsolatot alakított ki Szoboszlai Dominikkal, akinek a kolumbiai az egyik legjobb barátja a csapaton belül, a távozása minden bizonnyal érzékenyen érintené a magyar válogatott középpályást.

Írta a Magyar Hírlap