Rio 2016 – Három magyar egység a csütörtöki kajak-kenu döntőkben

A címvédő Kozák Danuta K-1 500 méteren, a világbajnok Tótka Sándor, Molnár Péter duó K-2 200 méteren, a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin egység pedig K-2 1000 méteren biztosította helyét a nyolcas döntőben a riói olimpiai kajak-kenu versenyeinek szerdai napján. A C-1 200 méteren érdekelt Hajdu Jonatán a B fináléba jutott.    

A Rodrigo de Freitas Lagunára épített pályán gyönyörű időjárás fogadta a sportolókat és a szurkolókat.
A magyarok közül elsőként Hufnágel és Ceiner állt rajthoz, s mivel a mezőny gyakorlatilag “megajándékozta” a német egységet az előfutam-győzelemmel és az azzal járó egyenes ági továbbjutással, az első pályájuk bemelegítés volt. A középfutamban aztán a 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert honvédos kettős már nem spórolhatott az erejével, s kiélezett csatában szerezte meg az A döntős szereplést érő harmadik helyet.
A Tótka Sándor, Molnár Péter vb-címvédő kettőst, amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz, az előfutamban csak a spanyol egység tudta megelőzni, míg a középfutamot már rendkívül magabiztosan nyerte.
A keddi párosdiadal óta háromszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta az elő- és a középfutamban is magabiztosan versenyzett. Az UTE 29 éves klasszisa mindkét pályáját gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva nyerte, így készülhet a fináléra.
Hajdu Jonatán előfutamában remek versenyzéssel a második lett, a középdöntőben azonban a már szembeszeles pályán – amelyről saját elmondása szerint előre tudta, hogy nem fog kedvezni neki – csak a negyedik lett, s így ő csütörtökön a B döntőben lesz érdekelt.
A csütörtöki magyar program kajak-kenuban:
14.08 (9.08): férfi K-2 1000 m A döntő (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin)
14.16 (9.16): férfi C-1 200 m B döntő (Hajdu Jonatán)
14.47 (9.47): férfi K-2 200 m A döntő (Molnár Péter, Tótka Sándor)
15.11 (10.11): női K-1 500 m A döntő (Kozák Danuta)

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 17. Molnár Péter (b) és Tótka Sándor a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének középfutamában a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 17-én. A magyar duó bejutott a döntõbe. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kozák Danuta

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 17. Ceiner Benjámin (b) és Hufnágel Tibor a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének elõfutamában a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 17-én. A magyar duó a harmadik helyen végzett, így bejutott a középfutamba. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .