Rio 2016 – Hibátlanra sikerült Hidvégi Vid pódiumedzése

Hibátlanra sikerült a tornász Hidvégi Vid csütörtöki pódiumedzése a Rio de Janeiró-i olimpián.

hidvegi_vid    A magyar szövetség (MATSZ) beszámolója szerint a londoni olimpián nyolcadik Hidvégi az edzőjével, Laufer Bélával modellezte a versenyt.     “Bemelegített, majd ült, kivárta azt az időt, amíg lemegy a talajgyakorlat, majd jött egy fogás a lovon, és utána hibátlanul mutatta be a gyakorlatát a bírók nagy elismerésére” – írják. A tavalyi világbajnokság ötödik helyezettjére pénteken még egy edzés vár.
Kovács Zsófia talajon több apró hibát követett el, de összességében jól sikerült a gyakorlata. a MATSZ beszámolója szerint az új ugrása hibátlan lett, a korábbival volt némi gond, de végül azt is sikerült kifogástalanul bemutatnia. A felemáskorláton az új gyakorlat kiváló lett, a gerendán viszont volt több megingása is.
Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára úgy fogalmazott, mindkét versenyző megfelelően teljesített a pódiumedzésen. “Úgy látom, jó állapotban vannak. Vidtől elfogadnám ezt a gyakorlatot a versenyen is, Zsófi ugrásban és felemáskorláton emelkedett ki, remélem, ez önbizalmat ad neki” – tette hozzá.
A férfiak szombaton, a nők vasárnap mutatják be gyakorlatukat a selejtezőben, a szerenkénti döntőket pedig jövő vasárnap rendezik.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .