Rio 2016 – Kiesett a magyar női teniszpáros

Nem jutott be a legjobb 16 közé párosban Babos Tímea és Jani Réka-Luca a riói olimpián.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Babos Tímea (b) és Jani Réka-Luca a román Andreea Mitu és Raluca Olaru elleni mérkõzésen a 2016-os riói nyári olimpia nõi tenisztornájának elsõ fordulójában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Teniszközpontban 2016. augusztus 7-én. A magyar nõi teniszpáros két játszmában kikapott és kiesett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8.
Babos Tímea (b) és Jani Réka-Luca a román Andreea Mitu és Raluca Olaru elleni mérkõzésen a 2016-os riói nyári olimpia nõi tenisztornájának elsõ fordulójában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Teniszközpontban 2016. augusztus 7-én. A magyar nõi teniszpáros két játszmában kikapott és kiesett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar kettős ellenfele az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duó volt az ötkarikás teniszközpont kilences pályáján.
Az első szettben Mitu, Babos és Olaru hozta adogatójátékát, majd amikor Jani szervált, a románok nyerték a gémet, így lépéselőnybe kerültek, s ezt meg is őrizték a végéig.
A második játszma elején Babos adogatásánál brékeltek a románok, majd 2:3-as állásnál lett volna lehetőség a visszakapaszkodásra, de Mitu úgy is hozni tudta szervajátékát, hogy 0-40-ről jött vissza társával. Jani adogatásánál megint a románok nyerték a gémet, ugyanakkor 2:5-ről is majdnem volt visszaút. A magyar páros szépen zárkózott fel, 4:5-nél több lehetősége adódott az egyenlítésre, miközben több mérkőzéslabdát is hárított. Végül a románoké lett ez a játék, és ezzel – másfél óra alatt – a mérkőzés.
“Nagyon örülök, hogy tudtam párost is játszani az olimpián, ráadásul egy régi jó barátnőmmel, Rékával – mondta Babos Tímea. – Elég nehéz napon vagyunk túl, én már itt vagyok 12-13 órája, de összességében azt gondolom, hogy ez a páros most apró kis különbségeken múlt. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.”
“Minden vereség megvisel, olimpián meg pláne. Ráadásul Timivel játszhattam, ez egy olyan alkalom volt, amilyen nem sűrűn lesz a karrierem során. Nagyon szerettem volna egy kicsit nyugodtabban játszani” – értékelt Jani Réka-Luca.

Eredmény:
női páros, 1. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
—————————————————
Andreea Mitu, Raluca Olaru (román)-Babos Tímea, Jani Réka-Luca 6:3, 6:4

korábban:
női egyes, 1. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
————————————————–
Petra Kvitová (cseh, 11.)-Babos Tímea 6:1, 6:2

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .