Rangadók és meglepetések az I. Teq Fesztivál nyitónapján

Ideális körülmények, 20-22 fok és csak minimális szél fogadta a résztvevőket, valamint az érdeklődőket Esztergomban az I. Teq Fesztiválon. A Teqball és a Teqvoly sportág hazai és európai klasszisai csaptak össze a Duna-part közelében elhelyezett ívelt asztaloknál, a mezőny bővelkedett világ- és Európa-bajnokokban is.

A teqballosoknál csütörtökön a csoportküzdelmeké volt a főszerep a férfi és a vegyes párosok mezőnyében, míg a nőknél a nap végére már csak négy páros volt versenyben.

A hölgyeknél különösebb meglepetés nélkül zajlottak a csoportmérkőzések, a friss Európa-bajnok Vasas Lea, Janicsek Zsanett páros, az Eb-ezüstérmes Barabási Kinga, Dakó Katalin duó, a Kóta Gabriella, Ács Krisztina egység, valamint a Vicsek Nóra, Péchy Petra összetételű csapat is szettveszteség nélkül jutott tovább, utóbbi kettősnek ráadásul eggyel többször volt jelenése a D kvartettben. A negyeddöntőt Vasasék, Kótáék és Vicsekék is 2:0-val abszolválták, a negyedik párharc viszont nemcsak a játéknap legizgalmasabb meccsét, hanem a legnagyobb meglepetését is meghozta, ugyanis Barabásiék hiába vezettek 1:0-ra, az Amelie Julian, Dezsényi Zsófia páros két 12:10-es játszmával fordított és kiejtette a romániaiakat. Az elődöntőkbe így hét magyar és egy francia játékos került be.

A férfiaknál a világbajnok és világelső párost, Nikola Mitrót és BogdanMarojevicset rendesen megizzasztotta Csábi Milán és Varga Dániel Botond (12:10, 12:8) a nyitókörben, de aztán a szerbek belerázódtak és gond nélkül masíroztak be a legjobb 16 közé. Az Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs páros két mérkőzés alatt csupán 11 pontot engedett ellenfeleinek, az egyéniben világ- és Európa-bajnok Györgydeák Apor, valamint Ilyés Szabolcs dolga sem volt nehezebb, de a Kovácsfi Barna, Hugo Rabeux, a Csereklye Martin, Blázsovics Ádám, a Bakó Ádám, Odnoga Mátyás és a Velkey Balázs, Cseri Soma alakulatoknak sem kellett bukott szett miatt keseregniük. A H csoportban viszont három játszma döntött az elsőségről, az ütközet végén Forgács Bence és a szlovák Branislav Rodman örülhetett a romániai Szilágyi Arnold és a lengyel Bartlomiej Franczuk ellen, igaz, a vesztes fél is továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Délután a vegyes párosok is nekiláttak a tornának, a Vasas, Bakó páros rögtön rangadót játszott Barabásival és Szilágyival, a magyarok úgy nyerték meg a 2. játszmát 12:10-re (és mivel ekkor már 1:0-ra vezettek, a mérkőzést is), hogy az ellenfél már 8:1-es előnyben volt. A küzdelem tovább élesedett a folytatásban, Blázsovics és Péchy párosa három szettben gyűrte le Odnogát és Vicseket, ami az elsőségről döntött a G csoportban, míg a H-ban Katz és Kóta a szerb Marojevics, Lemajics, valamint a cseh-szlovák Kubovy, Kecerova duó ellen is szetthátrányból fordítva végzett az élen.

„Úgy gondolom, hogy a második szettben rontottuk el, nem jöttek össze a csapások, csak visszaadtuk a könnyű labdákat, ők meg sok rövidet adtak, amiket nem tudtunk kiszedni. A vegyes páros első meccsén is sokkal vezettünk a második szettben, aztán egyszer csak arra eszméltünk, hogy 10:10. Ott volt egy pont, amit szerintem elvettek tőlünk, legalábbis amikor visszanéztük később, úgy láttunk, hogy a miénk kellett volna legyen. És ott elmentünk fejben. Nem szeretek egyébként annyira füvön játszani, a szervezés előtt viszont le a kalappal!”– mondta az érthetően csalódott egyéni Európa-bajnok, Barabási Kinga.

„Nagyon tetszik a helyszín és örülök, hogy a Teqvolyval együtt tudunk versenyezni. Férfi párosban az a cél, hogy megnyerjük a tornát, vegyes párosban is jó lenne győzni, de tudjuk, mi a realitás, úgyhogy azt mondom, legyen meg a top 4!”– értékelte a napot Katz Balázs.

Pénteken az I. TeqFestival az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a férfiaknál és a vegyes párosoknál, míg a nőknél az elődöntőket és a bronzmeccset is megrendezik.

Ami a Teqvolyt illeti, a nőknél csütörtökön kialakult a döntő párosítása, amelyet Réthelyi Zsófi és Divényi Zita játszik Marlee Rice-szal és MacyJergerrel, valamint az is eldőlt, hogy a Kemenczei, Kemenczei duó viheti haza a bronzérmet. Holnap a férfiaké lesz a terep, ott lesz a mezőnyben a magyar teremválogatott három ásza, Pádár Krisztián, Gergye Roland és Magyar Bálint, valamint a 2019-es vb győztesei, Michal Wlostowski és Jakub Choromanski.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .